BrinkPop

Muziekdorp Peize is trots dat ze weer een nieuw evenement aan haar programma toe kan voegen. Elke laatste zondagmiddag van de maanden mei tot en met september, is er op de brink in Peize een mini muziekfestival. Een bescheiden podium met twee bands die elk een uur spelen. Een typisch zomers zondagmiddagevenement voor muziekliefhebbers en levensgenieters; relaxed, gezellig, met de fiets er naar toe, drankje, goede muziek, springkussen voor de kinderen en met het avondeten weer thuis óf maak het jezelf makkelijk en reserveer/bestel bij de vele horecavoorzieningen die Peize rijk is. Bij slecht weer worden de optredens naar binnen verplaatst,  in Café Ensing.
Wim Feith is de geestelijk vader en drijvende kracht achter dit initiatief en hij wordt actief ondersteund door MCP.
De toegang is  gratis.Pais Sonic 

Pais Sonic is een openlucht muziekfestival met meerdere podia waar bands optreden die uit Peize komen of bands met een duidelijke link naar Peize omdat er een Peizenaar of oud-Peizenaar in zit. In tegenstelling tot PaisPop, waar gewerkt wordt met speciaal voor die avond geformeerde bands, treden hier alleen bestaande bands op. De eerste editie vond plaats op 16 juni 2018, op het veldje voor Café Boonstra en eetcafé de Peizer Hopbel.
De toegang is  gratis.


Paiser Hopsingers

Het koor bestaat sinds 19 april 2000 en is een initiatief van Wim en Grietje Ensing en Theo en Sabina Mensinga. De Paiser Hopsingers heeft 56 leden en  2 ereleden (Wim Ensing & Jur Eckhardt), 21 zangers,  29 zangeressen, 4 accordeonisten, een bassist en  drummer. De muzikale leiding is in handen  van Mark Pepping. Het geluid wordt verzorgd door  Sergej  in ´t Veen en Adam Ubels. Het koor treedt meerdere  malen per jaar op, en geeft ook eigen voorjaarsconcerten en  Kerstconcerten. Het repertoire is zeer gevarieerd.  Evergreens, smartlappen en actuele nummers. Gezellige meezingers maar ook  gevoelige luisterliedjes. Elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur repeteert het  koor in Café Ensing in Peize.
voor informatie: paiserhopsingers.nlFemmes Cabales 

Femmes Cabales begon in 2002 als klein vrouwenkoor in Peize. In de loop van de jaren is het koor uitgegroeid tot een club van 20 enthousiaste zangeressen onder leiding van de energieke, deskundige en altijd gedreven dirigent Wilfred Reneman. Hij nam in 2012 de uitdaging aan om het koor nieuw leven in te blazen. Als een blok vielen de dames voor zijn passie, gedrevenheid en humor. Door noeste arbeid (van twee kanten) weet hij nog steeds het betere in de Femmes boven te halen.
Het repertoire bestaat uit swingende popsongs, soulklassiekers en prachtige a capella nummers, die vaak in een verrassend jasje zijn gestoken.
De femmes repeteren om de week op dinsdagavond in café Boonstra.

Voor meer informatie: www.femmescabales.nl


Matinee in 't Café 

Matinee in 't Café is een uniek initiatief van Ben van Buijzen. Als je Ben zegt dan denk je aan de Blues. Hij heeft een enorm netwerk en er is dan ook bijna geen band die hij niet kent. Het is dan ook niet vreemd dat hij hartstikke leuke en fantastische bands weet vast te leggen om op te treden in Café Ensing. En zoals de naam al doet vermoeden…. het is op een middag. Een zondagmiddag om precies te zijn, één keer per maand. Hartstikke gezellig ook. Het zijn professionele en gerenommeerde bands dus er wordt een kleine bijdrage gevraagd.
Voor contact en het programma www.matineeintcafe.nl/


Stichting Mariahoeve

Stichting Mariahoeve is opgericht augustus 2017, heeft ten doel het bevorderen en organiseren van culturele activiteiten op kleine podia in de noordelijke regio’s van Nederland. En voorts het bevorderen en organiseren van educatieve culturele projecten voor leerlingen van basis- en middelbare scholen in de genoemde regio’s.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het organiseren en initiëren van concerten en projecten.
Voor meer informatie: www.stichtingmariahoeve.nl


Paiser CrossroadS 

2 muziekbands op 1 podium!
Elke editie bestaat uit een optreden van een gerenommeerde tributeband én een Peizer tributeband. Ze komen elkaar tegen op 1 podium in het muziekdorp Peize. De link is live muziek uit dezelfde muziekperiode. 


Live Eet Band 

Live Eet Band is een gelegenheidsformatie met de nadruk op gelegenheid. Die gelegenheid is de muzikale kerstgekte in aanloop naar de Kerstdagen. Een aantal deelnemende muzikanten aan PaisPop 2017 dacht laten wij het nog gekker doen. En zo ontstond er eind 2017 een volwaardig kerstorkest. 7 vocalisten worden begeleid door 7 instrumentalisten. Dat maakt de Live Eet Band tot een volwaardig kerstorkest, die een zeer gevarieerd scala aan kerstnummers brengt.
De bandleden komen uit Peize, of hebben een muzikale link met Peize. Het goede doel waarvoor in 2017 gespeeld werd (de Voedselbank) was de aanleiding voor de naam van dit opvallend muzikaal ensemble, Live Eet Band.
Soulful, bluesy, poppy, jazzy, rockabilly, a-capella en stevige rock zijn de uiteenlopende stijlen waarin de bekende kerstnummers wordt gespeeld.


PaisPop

Het is 2009. Een groep aankomende amateurmuzikanten wil hun passie – muziek maken met elkaar – eens echt live laten horen in Peize. Café Ensing omarmt het idee en PaisPop is geboren.
Bij PaisPop draait het om debuteren op het podium. Voor het eerst een nummer zingen of spelen voor publiek. Voor spontane optredens van mensen ‘die altijd al eens iets op een podium willen doen’. Tussen deze momenten door worden er nieuwe nummers gespeeld door de – steeds groter wordende – groep van eerdere deelnemers. Het blijkt een formule te zijn die werkt!
Na vier succesvolle edities bij Café Ensing verhuist PaisPop naar de Grote Zaal bij Boonstra. Jaarlijks groeit het aantal bezoekers. Het concept met spontane optredens is inmiddels aangescherpt door een gezamenlijke brainstormsessie waar met de deelnemers de nummers worden uitgezocht. Daarna worden de nummers tussen november en januari ingestudeerd. Allemaal om de avond soepel te laten verlopen.
In 2020 was (voorlopig) de laatste PaisPop. Zaal Boonstra wordt afgebroken en dat betekent het einde van PaisPop in de huidige vorm. Maar Peize zou Peize niet zijn als er geen nieuwe initiatieven ontstaan. 


Het Rode Hert

Muziekcafé en geluidsstudio Het Rode Hert bevindt zich in het mooie dorp Roderwolde nabij het natuurgebied de Onlanden vlak onder de stad Groningen.
We programmeren regelmatig muziek in het café, de studio of op het terras.
Voor meer informatie: www.hetrodehertroderwolde.nl